Neviens ods jums nepietuvosies. Tautas līdzeklis pret visiem kukaiņiem no vecāsmātes pūra lādes

Cik žēl, ka es par šo atklājumu neuzzināju agrāk – tas patiešām palīdz cīņā pret odiem un citiem kaitinošiem kukaiņiem!

Mans jaunākais atradums ir krasi mainījis situāciju. Mūsu vecmāmiņām bija viens pārsteidzošs un ļoti pieejams līdzeklis, ko izmantoja katrā mājā un kas palīdzēja cīnīties ar kukaiņiem.

Tajos laikos bija populāri odekoloni, kurus izmantoja dažādās situācijās: pēc skūšanās, kā dezinfekcijas līdzekli brūcēm, pat sejas vai zobu birstes tīrīšanai. Taču tikai retais zina, ka daži no šiem odekaloniem darbojās arī kā lielisks repelents pret odiem un citiem kukaiņiem. To spēcīgā un asā smarža atbaidīja kukaiņus no liela attāluma.

Viens no visefektīvākajiem odekoloniem bija pazīstams ar nosaukumu “Sarkanā neļķe”. Mūsdienās to var atrast pārdošanā, taču mūsdienu analogiem bieži vien nav tādas kvalitātes kā tiem, kas tika izmantoti senāk, turklāt tie satur daudz sintētisku piedevu. Tāpēc iesaku šo laika pārbaudi pārbaudīto līdzekli pagatavot pašiem.

Līdzeklis pret odiem

Pagatavošanai jums būs nepieciešami krustnagliņu (viens iepakojums) un 200-300 ml degvīna.

Ievietojiet krustnagliņas stikla burkā. Parasti pietiek ar vienu paciņu.

Aplejiet krustnagliņas ar degvīnu. Degvīna tilpumam jābūt apmēram 200-300 ml. Ir svarīgi, lai krustnagliņas būtu pilnībā iegremdētas šķidrumā.

Aizveriet burku cieši un novietojiet to tumšā vietā istabas temperatūrā. Noturiet maisījumu vienu nedēļu, katru dienu sakratot burku, lai nodrošinātu, ka maisījums ir labi sajaukts.

Lasi vēl: Ar ko barot avenes maijā, lai ogas būtu lielas un saldas. Dārzkopības padomi

Pēc nedēļas infūzijas maisījumu caur sietu nokāš. Iegūtais uzlējums būs līdzeklis pret kukaiņiem.

Lai būtu vieglāk lietot, iegūto repelentu ielejiet izsmidzināmās pudelēs. Tas padarīs lietošanas procesu vēl vieglāku un ērtāku.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tagad jūsu repelents uz krustnagliņu bāzes ir gatavs lietošanai. Tas palīdzēs jums pasargāt sevi no odiem, mušām un citiem kukaiņiem dabā, un jūs varēsiet baudīt brīvdienas bez kaitinošiem kukaiņiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment